κάθε αρχή και... πρόκληση!

 Κάθε αρχή και ... πρόκληση!


Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί καλύτερα στο νέο περιβάλλον

 


 Η καινούρια χρονιά άρχισε και τα συναισθήματα των γονέων και των παιδιών είναι ανάμεικτα. Κάποια παιδάκια αισθάνονται καλά στο νέο περιβάλλον, όπως είναι ο παιδικός σταθμός, και προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα, ενώ κάποια δυσκολεύονται περισσότερο να αποχωριστούν τους γονείς τους και μάλιστα  κάποια από αυτά δηλώνουν ξεκάθαρα με τη συμπεριφορά τους ότι δεν αισθάνονται άνετα μ’ αυτή την αλλαγή. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την προσαρμογή του παιδιού στα νέα δεδομένα εύκολη ή δύσκολη; Σίγουρα οι παράγοντες που επηρεάζουν την προσαρμογή ενός παιδιού στο νέο περιβάλλον είναι πολλοί.

>>>


...Αισιοδοξία και πως να την καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας...

...Αίσθημα αισιοδοξίας και πώς να το καλλιεργήσετε
στα παιδιά σας...


Κάποτε (18ο αιώνα) ένας άγγλος συγγραφέας ονόματι Σάμιουελ Τζόνσον είπε: «Η συνήθεια να βλέπουμε την καλύτερη πλευρά κάθε γεγονότος έχει περισσότερη αξία από το να έχουμε χίλιες λίρες εισόδημα το χρόνο». 
Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι γεννιούνται αισιόδοξοι και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η αισιοδοξία είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορούμε να το καλλιεργήσουμε. Επειδή είμαι άνθρωπος εκ φύσεως αισιόδοξος υιοθετώ την άποψη ότι όλοι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ή τουλάχιστον να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πώς λοιπόν μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος και στη συνέχεια να καλλιεργήσει το αίσθημα αισιοδοξίας και στα παιδιά του;

>>>


Φόβοι και φοβίες στα παιδιά προσχολικής ηλικίας...

 Φόβος και φοβίες στα παιδιά προσχολικής ηλικίας...

 

Φόβος… Ένα συναίσθημα που ίσως κάποιες φορές έχουμε ευχηθεί να μην υπήρχε. Ένα συναίσθημα που όταν το εκφράζουν τα παιδιά μας μερικές φορές… φοβόμαστε για το αν θα μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε να τον υπερνικήσουν. Είναι άραγε ο φόβος ένα απειλητικό συναίσθημα ή μήπως είναι μια ευκαιρία για εξέλιξη; Θα μπορούσε άραγε ο φόβος να αποτελέσει μια πρόκληση για να αποδειχθούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, πιο δυνατοί μέσα από τη διαδικασία αντιμετώπισή του; Η απάντηση κρύβεται στη θέληση του καθενός να βλέπει, μερικές φορές ίσως, τις δυσκολίες ως ευκαιρίες να ‘ρθει στην επιφάνεια κάτι καλύτερο.

 

>>>
 
 
 
 
 
 
 
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Δραστηριότητες Νηπιαγωγείο Παιδικός, Σταθμός Ρέθυμνο. Γιορτές Εκδηλώσεις Νηπιαγωγείο Παιδικός, Σταθμός Ρέθυμνο. Ο σταθμός